rss
adó 1 százalék, adóbevallás adószám, 1ado, alapítvány, egyesület, adó1százalék
 • Felsőváros ahogy a felsővárosiak szeretnék

 • Felsőváros ahogy a felsővárosiak szeretnékKedves Embertársaim, Tisztelt Választópolgárok! Szeretném, hogy Felsőváros és környéke az eddigiekhez képest még nagyobb gyarapodásban részesülhessen. Ha Ön is ugyanezt szeretné, pártok civakodó képviselőjelöltjei helyett válasszon HELYI, FÜGGETLEN, a lakosság jobb életkörülményeiért munkálkodó képviselőt. Családommal Felsővárosban élek, tapasztalt, rátermett, felkészült segítőként képviselői szolgálatomat az itt élők boldogulására szentelem! Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként bizalmát, szavazatát hálásan köszönöm! Csak Önnel együtt van esély a változásra!

  Közbiztonság · Család · Szociális Háló · Helyi munkahelyteremtés · Sport és Szabadidő

  Felsővárosnak fejlődésre van szüksége...

  A közbiztonság javítása egy igen fontos feladatunk. A mostani bozótos és hulladékkal teli Tisza-partot újra élettel kell megtölteni. A beígért fedett uszodát meg kell építeni. Az út-és járda hálózat felújítása az égetően fontos feladatok között szerepel. A meglévő játszótereket és pihenő parkokat rendbe kell hozni, hogy a biztonságos pihenésre és szórakozásra legyen hely. A kutyások számára kutyajátszótér létesítése is jelentős feladat. Az iskolák és óvodák fejlesztése szívügyem. A panel épületek gépészeti felújítása a biztonságos lakhelyek kialakításához lesz nélkülözhetetlen. Felsőváros lakossága számára rendszeres összejöveteleket, szomszédünnepet, közösségépítő kikapcsolódást és szórakozást tervezek, hogy édesebb legyen az ÉLET.

  Lakhelyünk és otthonunk nem politikai csatározás helye!

  Rácz Anett, Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltje - Pártok helyett függetlent!
  Weboldal: www.ranett.hu
  Közösségi oldal: www.facebook.com/ranett.hu


Sport és Szabadidő · Helyi munkahelyteremtés · Közbiztonság · Család · Szociális Háló
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Felsőváros uszodáért kiált!

  Felsőváros uszodáért kiált!Régóta várják a szegedi lakosok és a felsővárosiak is, hogy megépülhessen Szeged össznépi hasznosítású fedett uszodája. Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként azon dolgozom, hogy a régóta várt fedett uszoda Felsővárosban épülhessen fel, az itt élők és az összes szegedi megelégedésére. A Szeged-Felsőváros, Etelka sori sportkomplexum alkalmas területileg az uszoda megépítésére. A sikeres finanszírozáshoz EU-s támogatást, városi önrész finanszírozással lehetne kombinálni. Szeged-Felsőváros területén az uszoda megvalósítása remélhetően meg is valósul, mely kapcsán képviselői munkásságom kitartó és töretlen.

 • Leszedtem a kiragasztott plakátokat

  Leszedtem a kiragasztott plakátokatA családokért, a nélkülözőkért, a helyi munkahelyek megteremtéséért, az élhetőbb városért sokak unszolására (tapasztalt civil érdekvédőként) indultam a helyi képviselő választáson. Sajnos a megmérettetés során nem én kerültem be a képviselő testületbe... Az emberek választottak, nem saját köreikből egy rátermett civilt, hanem politikai pártbéli szereplőt (akit politikai pénzből kampányoltattak és sablon kiadványokban reklámoztak)... Eddig is megvoltak a fontos teendőim, ezután is meglesznek. A kiragasztott választási plakátjaimat egy napsütötte délelőtt (családi programként) leszedegettük, így állítva vissza az eredeti állapotokat.

 • Felsővárosiak vállalkozóvá válásának fontossága

  Felsővárosiak vállalkozóvá válásának fontosságaSzeged-Felsőváros képviselőjelöltjeként tudom, hogy Szeged és Szeged-Felsőváros gazdasági fellendülése a helyi kis- és középvállalkozások összefogásán nagyban múlik. Helyiként azt népszerűsítem, hogy honfitársaim helyben, helyi kereskedőnél vigyék végbe az élelmiszer, a zöldség, a gyümölcs bevásárlásaikat. Helyben dolgozó fodrászt, helyben lakó mestert vegyenek igénybe lakásfelújításkor vagy javítási igény esetén, helyi gyógyszertárban váltsák ki a gyógyszereket, helyben élők szolgáltatásait vegyék igénybe életvitelük során. Merjünk helyben, helyiként, helyiek részére vállalkozást indítani, melyet helyi képviselőként segítőként támogatok.

 • Felsővárosért vagyok - Rácz Anett bemutatkozása

  Felsővárosért vagyok - Rácz Anett bemutatkozásaPolgári családban, 1985-ben, Szentesen születtem. Az általános iskola első hat osztálya után a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumba kerültem, ahol hatosztályos, humán irányú szakon érettségiztem. Felsőfokú tanulmányokat folytattam idegenforgalmi területen (német és angol nyelven társalgási szinten beszélek). Ezt követően a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, Szociológia szakon folytattam tanulmányokat. Szeged-felsővárosban élek férjemmel és gyermekeimmel. Diákéveim óta fontosnak tartom a társadalmi felelősségvállalást, így számos szociális, egészségvédelmi, környezetvédelmi csoportban és közösségben önkéntes tevékenységgel, szaktudásommal segítek.

 • Felsőváros tömegsportért és szabadidős terekért kiált

  Felsőváros tömegsportért és szabadidős terekért kiáltFelsővárost járva sok kikapcsolódásra, sétára, sportra alkalmas terület lenne, ha azok megfelelő állapotban lennének. Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként a lakosság egészségtudatosságát segítem, illetve a szabadidős tevékenységekre alkalmas területeket is biztosítani szeretném. A Tisza-part területe gazos, törmelékekkel teli, a töltésen ritkán van nyírva a fű, Felsőváros belső területein pedig sok füves terület elhagyatott, a lakótelepi házak közötti asztalok - padok nagy része használhatatlan. Képviselőségem esetén forrásteremtés után felújításokat és modernizálást eszközölök a kellemesebb élettér kialakítását segítve.

 • Városőrséget, polgárőrséget, körzeti megbízottakat Felsővárosba

  Városőrséget, polgárőrséget, körzeti megbízottakat FelsővárosbaGyakran járják a házakat besurranó tolvajok. Vannak, akik alkalmi pénzszerzésként lépnek félre és bűnöznek. Egyre többször látni, hogy a nagyobb bevásárló központok környékén vandálok és kéregetők tartják rettegésben a járókelőket. Célom, hogy a felsővárosi térség élhető és biztonságos környék legyen. A jelenlegi alacsonyabb szintű közbiztonság javításában való részvételem Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként a legfontosabb feladataim között szerepel. Célom, hogy nyugodt, biztonságos, összetartó, egymásra figyelemmel lévő közösség alakuljon ki Szeged-Felsővárosban. Munkám célja mindannyiunk érdeke.

 • Közös ügyünk a köztisztaság

  Közös ügyünk a köztisztaságElszomorító látvány amikor közterületen úton - útfélen eldobált zsebkendők, csikkek, flakonok szennyezik a földet. Nagyon sokan odafigyelünk a köztisztaságra, de elég pár ember, akiket nem érdekel a közjó... és máris egy szemetes konténerben érezzük magunkat. Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként a közterületek tisztaságát és a közintézmények higiénikusságát szívügyemként kezelem. Fontos lenne, hogy mindenki együtt gondolkodjon, mert a szemetelés és az illegális hulladékok szétszórása nem csak csúnya, de olykor súlyos környezeti állapotokat eredményezhet. Szépítés és tisztaság az alapprogramom része.

 • Felsővárosi hajléktalan támogatói programra lenne szükség

  Felsővárosi hajléktalan támogatói programra lenne szükségSok belvárosi területről Szegeden is "kiszorították" a hajléktalanokat, hiszen rontják a városképet. A fedél nélküliek ugyanolyan emberek, mint a társadalom jobb módú tagjai. Felsővárosban legalább negyven állandó hajléktalan él. Az utcán, a bokrok alatt, a töltés háta mögött, a Tisza folyó árterében, de még a Bertalan (Új) híd alatt is élnek emberek. Feladata-e az állampolgároknak vagy az önkormányzati képviselőnek foglalkozni a hajléktalanokkal, vagy ez pusztán az állam, esetleg az egyházak - karitatív szervezetek dolga lenne? Szerintem foglalkoznunk kell minden embertársunkkal, hiszen csak így tehetjük élhetőbbé és jobbá mindenki életét.

 • A körtöltés nem mostohagyermek - rendet teszünk a töltés körül

  A körtöltés nem mostohagyermek - rendet teszünk a töltés körülAki felsővárosiként vagy máshonnan érkező kirándulóként kisétál a Szeged-Felsőváros területéhez tartozó körtöltésre, az furcsa dolgokat talál. Van gaz (a pollen allergiások rémálma), bozótos, de még illegális kisállat temetővel is találkozhat az ember. Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként a városrész keleti oldalát ívelő körtöltést jobb helyzetbe kívánom hozni. A töltés jelenleg nagyon el van hanyagolva, pedig a lakosság kedvelt kirándulóhelye, szánkódombja, kutyafuttatója és sétára alkalmas közösségi tere is lehetne. A töltés rendbehozatala után a terület a pihenést, a kikapcsolódást és a sportot is elősegíti majd.

 • Felsővárosi kutyasétáltató helyek bővítése a komfortosabb állattartásért

  Felsővárosi kutyasétáltató helyek bővítése a komfortosabb állattartásértA házi kedvencek felelősségteljes tartása a gazdik feladata. A négylábú barátaink tartása sok pozitív dolgot (többek között örömet, sétát és kikapcsolódást, társaságot) ad a gazdáknak, nem utolsó sorban a lakásban tartott kutyusok akár a betörőket is elriaszthatják. Évtizedek óta kutyatartó és állatbarát vagyok. Független felsővárosi képviselőjelöltként fontos ügy számomra a területhez tartozó közterületi kutyasétáltatás helyeinek jobbá alakítása, a Fóka szabadstrand kutyaúsztató részének újbóli kialakítása, a kutyás élet beindítása - támogatása. Aki a háziasítva tartott állatokra figyel, az többnyire embertársait sem hagyja bajban.

 • Felsővárosi iskolák, óvodák, bölcsődék szakmai támogatása

  Felsővárosi iskolák, óvodák, bölcsődék szakmai támogatásaSzínes és új eszközökkel bővült a Tabán Utcai Óvoda játszóudvara a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány támogatásának köszönhetően. A gyerekek a korábbi kopár területen felépült játszóteret hamar használatba vették. A Tabán Utcai Óvoda udvara sem tartozott a legjobban felszereltek közé, így jól jött a 7-800 ezer forintos alapítványi segítség: közel egy évnyi gyűjtő, építő, engedélyeztető munka után 2013 év elején került a játszótér használható állapotba. Az alapítvány, melynek kuratóriumi tagja és segítője vagyok kész a későbbi együttműködésre, hogy együtt többet tehessünk az intézmények felszereltsége érdekében.

 • Bővíteni kell a helyi munkahelyek számát

  Bővíteni kell a helyi munkahelyek számátSzeged-Felsőváros képviselőjelöltjeként tudom, hogy Szeged és Szeged-Felsőváros gazdasági fellendülése a helyi kis- és középvállalkozások összefogásán nagyban múlik. Helyiként azt népszerűsítem, hogy honfitársaim helyben, helyi kereskedőnél vigyék végbe az élelmiszer, a zöldség, a gyümölcs bevásárlásaikat. Helyben dolgozó fodrászt, helyben lakó mestert vegyenek igénybe lakásfelújításkor vagy javítási igény esetén, helyi gyógyszertárban váltsák ki a gyógyszereket, helyben élők szolgáltatásait vegyék igénybe életvitelük során. Merjünk helyben, helyiként, helyiek részére vállalkozást indítani, melyet helyi képviselőként segítőként támogatok.

 • Az ajánlóívek hamar megteltek, hálásan köszönöm!

  Az ajánlóívek hamar megteltek, hálásan köszönöm!Pártok helyett független és helyi képviselőjelöltre van szükségük a helyieknek. Akkor érzi igazán egy helyi, hogy nincs képviselve, amikor egy párt által állított képviselő vagy nem helyi vagy a helyi problémákat, a helyi feladatokat sok esetben nem is ismeri. Nem kirakat beruházásokra és nem nagy szavakra van szükségünk, nem alamizsnát kérünk, hanem élhető várost, baráti közösséget szeretnénk. Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként a pártok harca helyett helyiként a helyiek életét és érdekeit szolgálom. Ennek függvényében indulok a helyi önkormányzati képviselő választáson.

 • Tombol a drog a felsővárosi utcákon

  Tombol a drog a felsővárosi utcákonNem csak buliból hazafelé tántorgó fiatalokkal találkozhat Szeged-Felsőváros területén az éjszaka utcán járó - kelő. A korábban elszigetelt droghasználók egyre sűrűbben jelennek meg belőtt állapotban közterületeken, ami a közbiztonság szintjére is rossz hatással van. A szintetikus droggal belőtt emberek mellett találkozni felsőváros utcáin fűtől bekábultakkal, sőt a korábban visszaszorult oldószerrel történő szipózás is jelen van a városrészben. Képviselőként a drogprevenciót gyermekkorban, ismertetők közreadásával, illetve a droghasználók felé utcai szociális munkások segítségével erősíteni kívánom, hiszen a helyzet tarthatatlan...

 • Felsőváros ahogy a felsővárosiak szeretnék

  Felsőváros ahogy a felsővárosiak szeretnékKedves Embertársaim, Tisztelt Választópolgárok! Szeretném, hogy Felsőváros és környéke az eddigiekhez képest még nagyobb gyarapodásban részesülhessen. Ha Ön is ugyanezt szeretné, pártok civakodó képviselőjelöltjei helyett válasszon HELYI, FÜGGETLEN, a lakosság jobb életkörülményeiért munkálkodó képviselőt. Családommal Felsővárosban élek, tapasztalt, rátermett, felkészült segítőként képviselői szolgálatomat az itt élők boldogulására szentelem! Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként bizalmát, szavazatát hálásan köszönöm! Csak Önnel együtt van esély a változásra!

 • Kihasználatlan a Tisza-Fóka partszakasz és ártere

  Kihasználatlan a Tisza-Fóka partszakasz és ártereHa helyiként végigsétálunk a városrészünkhöz tartozó Tisza-parton, a hordalék-hulladék mellett törmelék-dombokkal, korhadt strandmaradványokkal, szeméttel, piszokkal is találkozhatunk. A régen "Fóka szabadstrand" névre keresztelt terület kijelölt kutyaúsztató is egyben. Jelenleg se kutyusok úszására, se napozásra nem megfelelő a jobb sorsra érdemes terep. Együtt aktív területet hozhatunk létre, városrészünk partszakasza jobbat érdemel. A Tisza városunk főere. Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként fontos feladatom, hogy a területhez tartozó folyó-árterében rend és tisztaság legyen.

 • Sok a felsővárosi kátyú és járdahiba

  Sok a felsővárosi kátyú és járdahibaTöbb alkalommal estem kátyú csapdába kerékpárral, a Felső Tisza-Part buszmegállójánál. A nagy súlyú járművek évente nyomvályúkat vájnak az aszfaltba, emellett a tél - nyár váltakozása is sebeket ejt az útpályákban, járdákban. Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként az élhetőbb közterületekért is dolgozom, így a közutak kátyúinak mihamarabbi - rendszeres javítása is a fontos teendők között szerepel. Meg kell akadályozni, hogy a járművek (autók, kerékpárok) kerekei az aszfalthibák miatt sérüljenek. A legtöbb javítási költség visszatérítésére nincs mód. Képviselőségem esetén gondosan nyomon követem az úttestek-járdák állapotát.

 • Szükséges a felsővárosi közterek felújítása

  Szükséges a felsővárosi közterek felújításaA rakpart hordalékos, koszos, korhadt, a házak közötti füves-pihenő területek korhadtak, gyakran gazosak - elhanyagoltak. Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként egyik fontos megoldandó ügyem, hogy a parkok, közterek, füves területek élhetőbb komfortot biztosítsanak pihenésre, sportra, szórakozásra. Forrást és szakembergárdát (közmunkásokat, parképítőket, tereprendezőket) kell a lakosság jobb körülményeinek biztosítása kapcsán felkérni a felújításokra, illetve az állapotok fenntartására. Több szabadidős, pihenést segítő terület biztosítása révén a lakosság több időt tölthet szabad levegőn, mely révén boldogabbá válhatunk.

 • Felsővárosi ingyenkonyha a nélkülözők étkeztetéséért

  Felsővárosi ingyenkonyha a nélkülözők étkeztetéséértÉvente tízezernél több ruha, cipő, használati tárgy, élelmiszer adományozásában veszek részt a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ önkénteseként. Az elszegényedés miatt egyre több gyermek hétvégi étkeztetése válik nehézkessé. Az idősek - egyedülállók számára is egyre nagyobb gond a megfelelő szintű táplálkozás. Szeged-Felsőváros független képviselőjeként gondoskodni szeretnék a helyi rászorulók étkezésének megoldásáról, mégpedig a hétvégére koncentráló ingyenkonyha létrehozásával. A jótékonysági konyha egy ebéd biztosításával segítené a nélkülözők és éhezők túlélését.

Közbiztonság · Család · Szociális Háló · Helyi munkahelyteremtés · Sport és Szabadidő