2020.11.29. - Taksony

Felsővárosi hajléktalan támogatói programra lenne szükség

Felsővárosi hajléktalan támogatói programra lenne szükség
Felsővárosi hajléktalan támogatói programra lenne szükségSok belvárosi területről Szegeden is "kiszorították" a hajléktalanokat, hiszen rontják a városképet. A fedél nélküliek ugyanolyan emberek, mint a társadalom jobb módú tagjai. Felsővárosban legalább negyven állandó hajléktalan él. Az utcán, a bokrok alatt, a töltés háta mögött, a Tisza folyó árterében, de még a Bertalan (Új) híd alatt is élnek emberek. Feladata-e az állampolgároknak vagy az önkormányzati képviselőnek foglalkozni a hajléktalanokkal, vagy ez pusztán az állam, esetleg az egyházak - karitatív szervezetek dolga lenne? Szerintem foglalkoznunk kell minden embertársunkkal, hiszen csak így tehetjük élhetőbbé és jobbá mindenki életét.
Közbiztonság · Család · Szociális Háló · Helyi munkahelyteremtés · Sport és Szabadidő
Rendszeresen látogatom a Mátrix Közhasznú Alapítvány segítő csapatával azokat a területeket, ahol fedél nélküliek élnek. A legtöbbjük vagy ki van szorulva az ellátó rendszerből vagy életvitele végett választotta az utcai életet. A fagyás, az üszkösödés, a fertőző betegségek is jelen vannak az összkomfort tőszomszédságában. A fedél nélküliek számára évek óta biztosítunk tiszta ruhát, cipőt, fagyást gátló zoknit, alsóneműt is.

Rácz Anett, Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltje - Pártok helyett függetlent!
Weboldal: www.ranett.hu
Közösségi oldal: www.facebook.com/ranett.huSport és Szabadidő · Helyi munkahelyteremtés · Közbiztonság · Család · Szociális Háló