rss
adó 1 százalék, adóbevallás adószám, 1ado, alapítvány, egyesület, adó1százalék
 • Kihasználatlan a Tisza-Fóka partszakasz és ártere

 • Kihasználatlan a Tisza-Fóka partszakasz és ártereHa helyiként végigsétálunk a városrészünkhöz tartozó Tisza-parton, a hordalék-hulladék mellett törmelék-dombokkal, korhadt strandmaradványokkal, szeméttel, piszokkal is találkozhatunk. A régen "Fóka szabadstrand" névre keresztelt terület kijelölt kutyaúsztató is egyben. Jelenleg se kutyusok úszására, se napozásra nem megfelelő a jobb sorsra érdemes terep. Együtt aktív területet hozhatunk létre, városrészünk partszakasza jobbat érdemel. A Tisza városunk főere. Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként fontos feladatom, hogy a területhez tartozó folyó-árterében rend és tisztaság legyen.

  Közbiztonság · Család · Szociális Háló · Helyi munkahelyteremtés · Sport és Szabadidő

  Életet kell varázsolnunk Szeged-Felsőváros területéhez tartozó Tisza-ártérbe. Tömegsportra, napozásra, kikapcsolódásra, sport-és szabadidős programokra alkalmas területként nem hagyhatjuk parlagon értékes területünket.

  Rácz Anett, Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltje - Pártok helyett függetlent!
  Weboldal: www.ranett.hu
  Közösségi oldal: www.facebook.com/ranett.hu

Sport és Szabadidő · Helyi munkahelyteremtés · Közbiztonság · Család · Szociális Háló
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A körtöltés nem mostohagyermek - rendet teszünk a töltés körül

  A körtöltés nem mostohagyermek - rendet teszünk a töltés körülAki felsővárosiként vagy máshonnan érkező kirándulóként kisétál a Szeged-Felsőváros területéhez tartozó körtöltésre, az furcsa dolgokat talál. Van gaz (a pollen allergiások rémálma), bozótos, de még illegális kisállat temetővel is találkozhat az ember. Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként a városrész keleti oldalát ívelő körtöltést jobb helyzetbe kívánom hozni. A töltés jelenleg nagyon el van hanyagolva, pedig a lakosság kedvelt kirándulóhelye, szánkódombja, kutyafuttatója és sétára alkalmas közösségi tere is lehetne. A töltés rendbehozatala után a terület a pihenést, a kikapcsolódást és a sportot is elősegíti majd.

 • Felsővárosi hajléktalan támogatói programra lenne szükség

  Felsővárosi hajléktalan támogatói programra lenne szükségSok belvárosi területről Szegeden is "kiszorították" a hajléktalanokat, hiszen rontják a városképet. A fedél nélküliek ugyanolyan emberek, mint a társadalom jobb módú tagjai. Felsővárosban legalább negyven állandó hajléktalan él. Az utcán, a bokrok alatt, a töltés háta mögött, a Tisza folyó árterében, de még a Bertalan (Új) híd alatt is élnek emberek. Feladata-e az állampolgároknak vagy az önkormányzati képviselőnek foglalkozni a hajléktalanokkal, vagy ez pusztán az állam, esetleg az egyházak - karitatív szervezetek dolga lenne? Szerintem foglalkoznunk kell minden embertársunkkal, hiszen csak így tehetjük élhetőbbé és jobbá mindenki életét.

 • Felsőváros uszodáért kiált!

  Felsőváros uszodáért kiált!Régóta várják a szegedi lakosok és a felsővárosiak is, hogy megépülhessen Szeged össznépi hasznosítású fedett uszodája. Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként azon dolgozom, hogy a régóta várt fedett uszoda Felsővárosban épülhessen fel, az itt élők és az összes szegedi megelégedésére. A Szeged-Felsőváros, Etelka sori sportkomplexum alkalmas területileg az uszoda megépítésére. A sikeres finanszírozáshoz EU-s támogatást, városi önrész finanszírozással lehetne kombinálni. Szeged-Felsőváros területén az uszoda megvalósítása remélhetően meg is valósul, mely kapcsán képviselői munkásságom kitartó és töretlen.

 • Felsővárosért vagyok - Rácz Anett bemutatkozása

  Felsővárosért vagyok - Rácz Anett bemutatkozásaPolgári családban, 1985-ben, Szentesen születtem. Az általános iskola első hat osztálya után a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumba kerültem, ahol hatosztályos, humán irányú szakon érettségiztem. Felsőfokú tanulmányokat folytattam idegenforgalmi területen (német és angol nyelven társalgási szinten beszélek). Ezt követően a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, Szociológia szakon folytattam tanulmányokat. Szeged-felsővárosban élek férjemmel és gyermekeimmel. Diákéveim óta fontosnak tartom a társadalmi felelősségvállalást, így számos szociális, egészségvédelmi, környezetvédelmi csoportban és közösségben önkéntes tevékenységgel, szaktudásommal segítek.

 • Felsővárosi kutyasétáltató helyek bővítése a komfortosabb állattartásért

  Felsővárosi kutyasétáltató helyek bővítése a komfortosabb állattartásértA házi kedvencek felelősségteljes tartása a gazdik feladata. A négylábú barátaink tartása sok pozitív dolgot (többek között örömet, sétát és kikapcsolódást, társaságot) ad a gazdáknak, nem utolsó sorban a lakásban tartott kutyusok akár a betörőket is elriaszthatják. Évtizedek óta kutyatartó és állatbarát vagyok. Független felsővárosi képviselőjelöltként fontos ügy számomra a területhez tartozó közterületi kutyasétáltatás helyeinek jobbá alakítása, a Fóka szabadstrand kutyaúsztató részének újbóli kialakítása, a kutyás élet beindítása - támogatása. Aki a háziasítva tartott állatokra figyel, az többnyire embertársait sem hagyja bajban.

 • Leszedtem a kiragasztott plakátokat

  Leszedtem a kiragasztott plakátokatA családokért, a nélkülözőkért, a helyi munkahelyek megteremtéséért, az élhetőbb városért sokak unszolására (tapasztalt civil érdekvédőként) indultam a helyi képviselő választáson. Sajnos a megmérettetés során nem én kerültem be a képviselő testületbe... Az emberek választottak, nem saját köreikből egy rátermett civilt, hanem politikai pártbéli szereplőt (akit politikai pénzből kampányoltattak és sablon kiadványokban reklámoztak)... Eddig is megvoltak a fontos teendőim, ezután is meglesznek. A kiragasztott választási plakátjaimat egy napsütötte délelőtt (családi programként) leszedegettük, így állítva vissza az eredeti állapotokat.

 • Felsővárosiak vállalkozóvá válásának fontossága

  Felsővárosiak vállalkozóvá válásának fontosságaSzeged-Felsőváros képviselőjelöltjeként tudom, hogy Szeged és Szeged-Felsőváros gazdasági fellendülése a helyi kis- és középvállalkozások összefogásán nagyban múlik. Helyiként azt népszerűsítem, hogy honfitársaim helyben, helyi kereskedőnél vigyék végbe az élelmiszer, a zöldség, a gyümölcs bevásárlásaikat. Helyben dolgozó fodrászt, helyben lakó mestert vegyenek igénybe lakásfelújításkor vagy javítási igény esetén, helyi gyógyszertárban váltsák ki a gyógyszereket, helyben élők szolgáltatásait vegyék igénybe életvitelük során. Merjünk helyben, helyiként, helyiek részére vállalkozást indítani, melyet helyi képviselőként segítőként támogatok.

 • Bővíteni kell a helyi munkahelyek számát

  Bővíteni kell a helyi munkahelyek számátSzeged-Felsőváros képviselőjelöltjeként tudom, hogy Szeged és Szeged-Felsőváros gazdasági fellendülése a helyi kis- és középvállalkozások összefogásán nagyban múlik. Helyiként azt népszerűsítem, hogy honfitársaim helyben, helyi kereskedőnél vigyék végbe az élelmiszer, a zöldség, a gyümölcs bevásárlásaikat. Helyben dolgozó fodrászt, helyben lakó mestert vegyenek igénybe lakásfelújításkor vagy javítási igény esetén, helyi gyógyszertárban váltsák ki a gyógyszereket, helyben élők szolgáltatásait vegyék igénybe életvitelük során. Merjünk helyben, helyiként, helyiek részére vállalkozást indítani, melyet helyi képviselőként segítőként támogatok.

 • Az ajánlóívek hamar megteltek, hálásan köszönöm!

  Az ajánlóívek hamar megteltek, hálásan köszönöm!Pártok helyett független és helyi képviselőjelöltre van szükségük a helyieknek. Akkor érzi igazán egy helyi, hogy nincs képviselve, amikor egy párt által állított képviselő vagy nem helyi vagy a helyi problémákat, a helyi feladatokat sok esetben nem is ismeri. Nem kirakat beruházásokra és nem nagy szavakra van szükségünk, nem alamizsnát kérünk, hanem élhető várost, baráti közösséget szeretnénk. Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként a pártok harca helyett helyiként a helyiek életét és érdekeit szolgálom. Ennek függvényében indulok a helyi önkormányzati képviselő választáson.

 • Városőrséget, polgárőrséget, körzeti megbízottakat Felsővárosba

  Városőrséget, polgárőrséget, körzeti megbízottakat FelsővárosbaGyakran járják a házakat besurranó tolvajok. Vannak, akik alkalmi pénzszerzésként lépnek félre és bűnöznek. Egyre többször látni, hogy a nagyobb bevásárló központok környékén vandálok és kéregetők tartják rettegésben a járókelőket. Célom, hogy a felsővárosi térség élhető és biztonságos környék legyen. A jelenlegi alacsonyabb szintű közbiztonság javításában való részvételem Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként a legfontosabb feladataim között szerepel. Célom, hogy nyugodt, biztonságos, összetartó, egymásra figyelemmel lévő közösség alakuljon ki Szeged-Felsővárosban. Munkám célja mindannyiunk érdeke.

 • Szükséges a felsővárosi közterek felújítása

  Szükséges a felsővárosi közterek felújításaA rakpart hordalékos, koszos, korhadt, a házak közötti füves-pihenő területek korhadtak, gyakran gazosak - elhanyagoltak. Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként egyik fontos megoldandó ügyem, hogy a parkok, közterek, füves területek élhetőbb komfortot biztosítsanak pihenésre, sportra, szórakozásra. Forrást és szakembergárdát (közmunkásokat, parképítőket, tereprendezőket) kell a lakosság jobb körülményeinek biztosítása kapcsán felkérni a felújításokra, illetve az állapotok fenntartására. Több szabadidős, pihenést segítő terület biztosítása révén a lakosság több időt tölthet szabad levegőn, mely révén boldogabbá válhatunk.

 • Tombol a drog a felsővárosi utcákon

  Tombol a drog a felsővárosi utcákonNem csak buliból hazafelé tántorgó fiatalokkal találkozhat Szeged-Felsőváros területén az éjszaka utcán járó - kelő. A korábban elszigetelt droghasználók egyre sűrűbben jelennek meg belőtt állapotban közterületeken, ami a közbiztonság szintjére is rossz hatással van. A szintetikus droggal belőtt emberek mellett találkozni felsőváros utcáin fűtől bekábultakkal, sőt a korábban visszaszorult oldószerrel történő szipózás is jelen van a városrészben. Képviselőként a drogprevenciót gyermekkorban, ismertetők közreadásával, illetve a droghasználók felé utcai szociális munkások segítségével erősíteni kívánom, hiszen a helyzet tarthatatlan...

 • Felsővárosi iskolák, óvodák, bölcsődék szakmai támogatása

  Felsővárosi iskolák, óvodák, bölcsődék szakmai támogatásaSzínes és új eszközökkel bővült a Tabán Utcai Óvoda játszóudvara a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány támogatásának köszönhetően. A gyerekek a korábbi kopár területen felépült játszóteret hamar használatba vették. A Tabán Utcai Óvoda udvara sem tartozott a legjobban felszereltek közé, így jól jött a 7-800 ezer forintos alapítványi segítség: közel egy évnyi gyűjtő, építő, engedélyeztető munka után 2013 év elején került a játszótér használható állapotba. Az alapítvány, melynek kuratóriumi tagja és segítője vagyok kész a későbbi együttműködésre, hogy együtt többet tehessünk az intézmények felszereltsége érdekében.

 • Közös ügyünk a köztisztaság

  Közös ügyünk a köztisztaságElszomorító látvány amikor közterületen úton - útfélen eldobált zsebkendők, csikkek, flakonok szennyezik a földet. Nagyon sokan odafigyelünk a köztisztaságra, de elég pár ember, akiket nem érdekel a közjó... és máris egy szemetes konténerben érezzük magunkat. Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként a közterületek tisztaságát és a közintézmények higiénikusságát szívügyemként kezelem. Fontos lenne, hogy mindenki együtt gondolkodjon, mert a szemetelés és az illegális hulladékok szétszórása nem csak csúnya, de olykor súlyos környezeti állapotokat eredményezhet. Szépítés és tisztaság az alapprogramom része.

 • Felsővárosi ingyenkonyha a nélkülözők étkeztetéséért

  Felsővárosi ingyenkonyha a nélkülözők étkeztetéséértÉvente tízezernél több ruha, cipő, használati tárgy, élelmiszer adományozásában veszek részt a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ önkénteseként. Az elszegényedés miatt egyre több gyermek hétvégi étkeztetése válik nehézkessé. Az idősek - egyedülállók számára is egyre nagyobb gond a megfelelő szintű táplálkozás. Szeged-Felsőváros független képviselőjeként gondoskodni szeretnék a helyi rászorulók étkezésének megoldásáról, mégpedig a hétvégére koncentráló ingyenkonyha létrehozásával. A jótékonysági konyha egy ebéd biztosításával segítené a nélkülözők és éhezők túlélését.

 • Felsőváros tömegsportért és szabadidős terekért kiált

  Felsőváros tömegsportért és szabadidős terekért kiáltFelsővárost járva sok kikapcsolódásra, sétára, sportra alkalmas terület lenne, ha azok megfelelő állapotban lennének. Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként a lakosság egészségtudatosságát segítem, illetve a szabadidős tevékenységekre alkalmas területeket is biztosítani szeretném. A Tisza-part területe gazos, törmelékekkel teli, a töltésen ritkán van nyírva a fű, Felsőváros belső területein pedig sok füves terület elhagyatott, a lakótelepi házak közötti asztalok - padok nagy része használhatatlan. Képviselőségem esetén forrásteremtés után felújításokat és modernizálást eszközölök a kellemesebb élettér kialakítását segítve.

 • Kihasználatlan a Tisza-Fóka partszakasz és ártere

  Kihasználatlan a Tisza-Fóka partszakasz és ártereHa helyiként végigsétálunk a városrészünkhöz tartozó Tisza-parton, a hordalék-hulladék mellett törmelék-dombokkal, korhadt strandmaradványokkal, szeméttel, piszokkal is találkozhatunk. A régen "Fóka szabadstrand" névre keresztelt terület kijelölt kutyaúsztató is egyben. Jelenleg se kutyusok úszására, se napozásra nem megfelelő a jobb sorsra érdemes terep. Együtt aktív területet hozhatunk létre, városrészünk partszakasza jobbat érdemel. A Tisza városunk főere. Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként fontos feladatom, hogy a területhez tartozó folyó-árterében rend és tisztaság legyen.

 • Felsőváros ahogy a felsővárosiak szeretnék

  Felsőváros ahogy a felsővárosiak szeretnékKedves Embertársaim, Tisztelt Választópolgárok! Szeretném, hogy Felsőváros és környéke az eddigiekhez képest még nagyobb gyarapodásban részesülhessen. Ha Ön is ugyanezt szeretné, pártok civakodó képviselőjelöltjei helyett válasszon HELYI, FÜGGETLEN, a lakosság jobb életkörülményeiért munkálkodó képviselőt. Családommal Felsővárosban élek, tapasztalt, rátermett, felkészült segítőként képviselői szolgálatomat az itt élők boldogulására szentelem! Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként bizalmát, szavazatát hálásan köszönöm! Csak Önnel együtt van esély a változásra!

 • Sok a felsővárosi kátyú és járdahiba

  Sok a felsővárosi kátyú és járdahibaTöbb alkalommal estem kátyú csapdába kerékpárral, a Felső Tisza-Part buszmegállójánál. A nagy súlyú járművek évente nyomvályúkat vájnak az aszfaltba, emellett a tél - nyár váltakozása is sebeket ejt az útpályákban, járdákban. Szeged-Felsőváros független képviselőjelöltjeként az élhetőbb közterületekért is dolgozom, így a közutak kátyúinak mihamarabbi - rendszeres javítása is a fontos teendők között szerepel. Meg kell akadályozni, hogy a járművek (autók, kerékpárok) kerekei az aszfalthibák miatt sérüljenek. A legtöbb javítási költség visszatérítésére nincs mód. Képviselőségem esetén gondosan nyomon követem az úttestek-járdák állapotát.

Közbiztonság · Család · Szociális Háló · Helyi munkahelyteremtés · Sport és Szabadidő